ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π. ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. με στόχο την διεύρυνση της Τουριστικής Περιόδου και την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις για προσέλκυση διαφορετικών κατηγοριών επισκεπτών για μονοήμερες ή ολιγοήμερες επισκέψεις στον Πόρο την περίοδο Οκτωβρίου-Μαίου. Για να έχουν επιτυχία οι συγκεκριμένες δράσεις, απαιτείται συνεργασία του Συλλόγου, των επιχειρήσεων, του Δήμου και άλλων Φορέων της περιοχής μας.

photo-3

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ
Το νησί μας διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από Πολιτιστικές και Λαογραφικές εκθέσεις και δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να προσελκύσουν σχολεία από την Πελοπόννησο και την Αττική για μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές. Αφού σχεδιαστεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, θα γίνει επίσημη προσέγγιση μέσω του Υπουργείου Παιδείας και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, για τον καλύτερο συντονισμό των επισκέψεων. Ενδεικτικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
• Επίσκεψη στή Λαογραφική Μουσειακή Έκθεση του Συλλόγου Γυναικών «Η Ποριώτισσα»
• Επίσκεψη και μαθήματα Αργαλειού-Υφαντουργικής στην επιχείρηση «Εργάνη»
• Επίσκεψη και ενημέρωση για το Μοναδικό Μουσείο Κοχυλιών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
• Επίσκεψη και επίδειξη εξαγωγής ελαιολάδου σε Ελαιοτριβείο της περιοχής
• Επίσκεψη και Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. κλπ.

photo-4

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Η μεγάλη θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση της περιοχής μας, αποτελεί ένα μοναδικό και σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλευτο θησαυρό γνώσης, που μπορεί να αποτελέσει από μόνος του πηγή προσέλκυσης ομάδων πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας (ΚΑΠΗ, Σύλλογοι κλπ). Η σχεδίαση ενός πλήρους προγράμματος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων (κατόπιν προγραμματισμού):
• Επίσκεψη και Προσκύνημα στην Ι.Μ Ζωοδόχου Πηγής η οποία διαθέτει πλήθος θρησκευτικών κειμηλίων για επίδειξη με την συνδρομή της Ι.Μητροπόλεως και του Δήμου.
• Επίσκεψη και Εκκλησιασμός στο παρεκλήσσι Εισοδίων Θεοτόκου το οποίο αποτέλεσε τόπο εκκλησιασμού του Ι.Καποδίστρια και του προσωπικού του πρώτου Ελληνικού Ναυστάθμου.
• Επίσκεψη στα περίφημα Ξωκλήσσια του Πόρου (“Παναγίτσα”,”Βρυσούλα”, Άγιος Νεκτάριος, Aγ. Παρασκευή, Άγιοι Ανάργυροι, “Σταυρός”, Άγιος Σεραφείμ Λεμονοδάσους, κ.α).
• Εκδρομή με λέμβους και προσκύνημα στο μοναδικό εκκλησάκι στο Δασκαλειό, κλπ.

photo-2

 

 

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Πόρου είναι η θέση του και η δυνατότητα για σπόρ στη Θάλασσα και το Βουνό. Για το λόγο αυτό σχεδιάζονται δύο μεγάλοι αθλητικοί αγώνες για προσέλκυση μαζικού αθλητικού τουρισμού. Εκτός από αυτά θα προβληθεί στο Ελληνικό και Διεθνές Κοινό, η δυνατότητα του επισκέπτη να ασχοληθεί όλο το χρόνο με επιτυχία σε:
• Κολύμβηση, Καγιάκ θαλάσσης, Ιστιοπλοϊα, Κωπηλασία, Ποδηλασία, Mountain Bike, Running, Πεζοπορία, Ιππασία, Tennis, Αιωροπτερισμό και πολλά άλλα.

photo-1

 

 

 

 

Για να πετύχουν αυτές οι δράσεις χρειαζόμαστε τη συμμετοχή ΟΛΩΝ.
Προτάσεις για τις συγκεκριμένες ή άλλες δράσεις μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου στο email: epa.syl.porou@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6974366525

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Leave a Reply