ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Θεσμική συνάντηση με τον Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχο (ΕΛ.ΑΣ) κ. Αριστείδη Φουτάκη, είχε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος στηρίζει συνεχώς και έμπρακτα τους επαγγελματίες όλης της περιοχής και ο Νομικός Σύμβουλος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Στέλιος Τσολάκος. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Ε.Ε.Σ.Π. και με αφορμή το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό με την σύληψη και προσαγωγή στο αυτόφωρο 4 επαγγελματιών του Πόρου κατόπιν ηχομετρήσεων σε καφέ-μπάρ. Στο σχετικό περιστατικό ο Ε.Ε.Σ.Π. παρείχε δωρεάν νομική υποστήριξη στους 4 επαγγελματίες.

Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα με αμοιβαία κατανόηση για τις υποχρεώσεις των Αρχών και των επαγγελματιών στην τήρηση της Νομιμότητας. Ο κ. Ταξίαρχος, άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις του Ε.Ε.Σ.Π. σχετικά με την αναγκαιότητα τήρησης της Νομοθεσίας και της Δημόσιας Τάξης πάντα όμως με κατανόηση στην επιχειρηματικότητα και τις δυσκολίες που αυτή διέρχεται σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Σ.Π. στον κ. Ταξίαρχο, τα στελέχη και ο Διοικητής του Α.Τ Πόρου, έχουν άριστη συμπεριφορά και διεκπεραιώνουν την Υπηρεσία τους με σεβασμό στους επαγγελματίες και τους πολίτες.

 

Ο κ. Κατσαφάδος και ο κ.Συξέρης τόνισαν στον κ. Ταξίαρχο, πως ο Πόρος αλλά και ο Αργοσαρωνικός γενικότερα έχουν καθαρά Τουριστικό προσανατολισμό και η τουριστική περίοδος που πλέον διαρκεί λιγότερο από 2 μήνες δημιουργεί από μόνη της ασφυκτικές συνθήκες στους επαγγελματίες που αν και προσπαθούν να τηρούν τις κείμενες διατάξεις, μερικές φορές ατυχώς έχουν μικρές αποκλίσεις. Συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του Ε.Ε.Σ.Π. και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά για την σωστή ενημέρωση των επαγγελματιών σε επιμέρους ζητήματα τήρησης της τάξεως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Leave a Reply