Ο ΕΕΣΠ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Ο κ. Δημήτρης Συξέρης στην Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου συμμετείχε μέσω του Προέδρου τουστην Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου &Επιχειρηματικότητας Ε.Σ.Ε.Ε., από την οποία προέκυψε το νέο Δ.Σ τουτριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων και επιχειρηματιών της Χώρας.  Συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Συξέρης, συμμετείχεως Εκλέκτορας και Αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου στην οποία εντάχθηκε ο Ε.Ε.Σ.Π. ως πλήρες μέλος κατά το 2018.  Ο Ε.Ε.Σ.Π. στην εκλογική διαδικασία στήριξε μέσω του Προέδρου του, την παράταξη «Δυναμικό Εμπόριο» τουΠροέδρου της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. κ. Παύλου Πολιτάκη, η οποία εξέλεξε 5 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στη διήμερη Γενική Συνέλευση, ο κ. Συξέρης  είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στην ολομέλειατων 470 Αντιπροσώπων από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώπιον του απερχόμενου Προέδρου κ. Βασίλη Κορκίδη,  παρουσιάζοντας στοιχεία και μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους μικρούς νησιωτικούς εμπορικούς συλλόγους και τα μέλη τους, καθώς και την αναγκαιότητα στήριξης τους από τις Ομοσπονδίες και την Συνομοσπονδία. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π.αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και έμποροι στα μικρά νησιά σε αντιπαραβολή με τους συναδέλφους τους στα μεγάλα Αστικά Κέντρα (εποχικότητα, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού κλπ.)

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ

Επίσης παρουσίασε μια σειρά από επιτυχημένες δράσεις του Ε.Ε.Σ.Π. για τον Τουρισμό και την Γαστρονομία, όπως το Σχολείο Τουρισμού Πόρου που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΣΕΤΕ και το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, την δημιουργία του Τοπικού Πρωινού του Πόρου σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, αλλά και την ανάδειξη του Πόρου σε Wedding Destination με στοχευμένες δράσεις του Συλλόγου και επιχειρηματιών μελών του.

Ο κ. Συξέρης με τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Συξέρης με τον νέο Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. κ.Γιώργο Καρανίκα, αμέσως μετά την εκλογή του, τονίστηκε η αναγκαιότητα για πιο ενεργή συνεργασία όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Χώρας, με τη Διοίκηση του ισχυρού τριτοβάθμιου οργάνου, με γνώμονα την έγκαιρη πληροφόρηση της Ε.Σ.Ε.Ε. για επιμέρουςπρωτοβουλίες και ανάγκες των πρωτοβάθμιων σωματείων, δίχως φυσικά να επηρρεαστεί η ιεράρχηση των δευτεροβάθμιων ομοσπονδιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Leave a Reply