ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.Σ.Π. (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016)
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με γνώμονα την συνεχή υποστήριξη των επιχειρήσεων-μελών του, σας ενημερώνει για τα εξής θέματα:
ΘΕΩΡΗΣΗ ΦΥΛΛΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 96 (παρ. 10) της Υ.Α. Α2-861/2013 «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)», τα κέντρα και καταστήματα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης υποχρεούνται να διαθέτουν προς χρήση της πελατείας τους το ειδικό έντυπο «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» σε ειδική θήκη τοποθετημένη δίπλα στην έξοδο. Κάθε φύλλο, πρέπει να σφραγιστεί από το αρμόδιο Τμήμα Εμπορίου κάθε Περιφέρειας.
Για να αποφευχθούν τυχόν πρόστιμα στις επιχειρήσεις από τους συχνούς πλέον ελέγχους (κάθε πρόστιμο είναι 500 €), αλλά και να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες από χρονοβόρα ταξίδια στον Πειραιά (έδρα της Π.Ε Νήσων), το Προεδρείο του Ε.Ε.Σ.Π. ήρθε σε συννενόηση με το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Αττικής/Π.Ε Νήσων και θα συγκεντρώνει τα ειδικά μπλοκ με τα φύλλα/μπλόκ διαμαρτυρίας των επιχειρήσεων-μελών του και θα τα προωθεί για θεώρηση από το αρμόδιο Τμήμα Εμπορίου της Π.Ε Νήσων.
Πληροφορίες στους : Δημήτρη Συξέρη (6970801255) & Γιάννη Λιβανό (6974000773)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Ε.Φ.Ε.Τ.
Ο Ε.Ε.Σ.Π. σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), παρέδωσε τα Πιστοποιητικά Ασφάλειας Τροφίμων, στους 68 επαγγελματίες και εργαζομένους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα Σεμιναρίων και Εξετάσεων για τα έτη 2013-2014. Για το προσεχή φθινόπωρο προγραμματίζονται τα Σεμινάρια όσων έχουν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις τα έτη 2015-2016. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών Σεμιναρίων θα ακολουθήσουν οι Κρατικές Εξετάσεις για την απόκτηση του σχετικού Πιστοποιητικού.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ε.Ε.Σ.Π. συνεργάζεται για τα Σεμινάρια με το Κ.Ε.Κ ΠΥΞΙΔΑ και το κόστος τους 30 ευρώ σαν προκαταβολή (εγγραφή) και 70 ευρω με την πραγματοποίηση των Σεμιναρίων).
Πληροφορίες στους : Δημήτρη Συξέρη (6970801255) & Παντελή Κουνέλη (6973600425)
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Έπειτα από την αποδοχή της πρόταση μας από τον Δήμο Πόρου για ενεργοποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων από 8μμ-1πμ καθημερινά για τον Αύγουστο, τοποθετήθηκαν νέες ταμπέλες στα όρια του «δακτυλίου» Νέο Λιμάνι-Πούντα.

Για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού μας σχετικά με τις υφιστάμενες βασικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στον Πόρο, ο Ε.Ε.Ε.Π. ετοίμασε και μοίρασε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ένα δίγλωσο ενημερωτικό έντυπο (βλ. Φωτογραφία).

Έπειτα από εισηγήσεις τόσο του Δ.Σ όσο και πολλών μελών του Ε.Ε.Σ.Π. ο Δήμος Πόρου, απομάκρυνε τους δημόσιους κάδους απορριμμάτων από αρκετά σημεία του παραλιακού δρόμου στη Σφαιρία, ενώ παρέδωσε ατομικούς κάδους σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής (εστιατόρια, καφέ κλπ).
Η συγκεκριμένη κίνηση, μπορεί μαζί με ορισμένες βελτιώσεις
(αποκομιδή από τα σκάφη, κατοίκους κλπ) να συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας του νησιού μας.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π.

Το Δ.Σ του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με γνώνονα την ισότιμη προβολή των επιχειρήσεων στους επισκέπτες του νησιού – και ιδιαίτερα στους επιβαίνοντες στα ΙστιοπλοΪκά και Μηχανοκίνητα Σκάφη – αποφάσισε την δημιουργία ενός νέου δίγλωσσου ενημερωτικού & διαφημιστικού εντύπου/χάρτη : το “Poros Life / Newsletter”.
Το συγκεκριμένο έντυπο θα δημιουργείται 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του έτους και στο οποίο όλες οι επιχειρήσεις (εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα κλπ) θα μπορούν να προβάλουν ισότιμα τις διάφορες υπηρεσίες, τα
προιόντα και τυχόν ειδικές προσφορές (εκπτώσεις, λοιπές παροχές κλπ) ώστε να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Επιπρόσθετα στο συγκεκριμένο Newsletter θα προβάλονται πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Πόρου και λοιπών Φορέων για ενημέρωση των επισκεπτών για τα δρώμενα.

To Poros Life / Newsletter θα διανέμεται με αποκλειστική ευθύνη του Ε.Ε.Σ.Π. σε όλα τα Σκάφη που ελιμμενίζονται στον Πόρο, σε Ξενοδοχεία, Πρακτορεία Ταξιδιών και σε λοιπούς χώρους για την πληρέστερη και ισότιμη προβολή των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα αν βρίσκονται στην παραλία ή στο εσωτερικό του νησιού.

Πληροφορίες στους : Δημήτρη Συξέρη (6970801255) & Γρηγόρη Μαστροπέτρο (6974366525)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Leave a Reply